Vanillekranse

Vanillekranse

Når julesæsonen nærmer sig, findes der ikke noget bedre end duften af friskbagte småkager, der fylder hjemmet med varme og glæde. Vanillekranse er en klassisk julesmåkage, der med sin sprøde konsistens og delikate smag af vanilje er en favorit hos os. Disse små skønheder er ikke kun en fryd for ganen, men også en perfekt måde at bringe familien sammen i køkkenet. Hvad enten du er en erfaren bagermester eller nybegynder, er opskriften på vanillekranse enkel og børnene er glade for at kunne sprøjte dejen ud. Glædelig Jul.

 

Antal ca. 48 stk. | Samlet Tid 30-40 minutter

Ingredienser

200 g | smør (stuetemperatur)

150 g | sukker

2 stk. | vanillestænger

1 tsk. | vanillesukker

2 stk. | æg (stuetemperatur)

150 g | mandelmel

250 g | hvedemel

 

Anvisninger

  1. Tag smøret ud af køleskabet og skær det i grove stykker, lad det stå en times tid i forvejen.
  2. Tænd ovnen på 180° C varmluft.
  3. Forbered tre bageplader med bagepapir.
  4. Flæk vanillestængerne og skrab kornene ud på et spækbræt.
  5. Bland vanillekorn sammen med 2 skefulde af sukkeret indtil det er blandet til hjemmelavet vanillesukker. Bland sammen med 1 tsk. vanillesukker for ekstra vanille smag.
  6. Rør smør, sukker og vanillesukkerblandingen sammen i røremaskinen til en luftig masse.
  7. Rør et æg i smør- og sukkermassen ad gangen.
  8. Tilføj mandelmel og hvedemel og ælt dejen sammen.
  9. Dejen kommes i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og kransene sprøjtes ud på bagepladerne (ca. 16 på hver plade)
  10. Kransene bages i en forvarmet ovn på 180° C varmluft i 10-13 minutter – afhængig af ovnen. Hold godt øje med kransene. De skal kun lige være gyldne og vil stadig være bløde, når de tages ud ad ovnen.
  11. Lad vanillekransene køle af på en rist og opbevar dem herefter i en lufttæt beholder i op til 2 uger - hvis de holder så længe ;)

Tip

Det er vigtigt, at vanillekransene kun bliver gyldne, da sukkeret ellers begynder at karamelliserer og derved overdøves vanillesmagen.

Tilbage til blog