
Chokolade Müsli
Share
Morgenmaden er ofte kaldt dagens vigtigste måltid, og det er særligt sandt for børn, der har brug for energi og næring til at tackle dagens udfordringer. En sund og velsmagende morgenmad kan gøre en verden til forskel for deres koncentration, humør og generelle trivsel. Derfor har jeg lavet en opskrift på en nem og uimodståelig chokolade müsli, der vil sætte et smil på læberne hos selv de mest kræsne spisere.
Denne hjemmelavede müsli er fyldt med nærende ingredienser og en dejlig chokoladeagtig smag, som børnene vil elske. Den er desuden virkelig lækker på desserter såsom koldskål eller vanilleis.
Lad os sammen gøre morgenmaden til dagens højdepunkt og sørge for, at dine børn får den bedste start på dagen!
Arbejdstid: 5 minutter | Total tid: ca. 25-30 minutter
Ingredienser
5 dl/grov valsede havregryn
½ tsk/salt
3 spsk/brun farin
1 spsk/kakaopulver
1 dl/chiafrø
1dl/hørfrø
1dl/græskarkerner
2 spsk/honning
2 spsk/olie
50 g/mørk chokolade

Anvisninger
- Læg bagepapir i kurven på airfryeren
- Bland havregryn, salt, brun farin, kakaopulver, chiafrø, græskarkerner og hørfrø sammen i en skål.
- Herefter røres olie og honning sammen med de tørre ingredienser, så disse bliver blandet sammen.
- Det hele lægges forsigtigt i bagepapiret i airfryer kurven. Sørg for at lægge det hele i et jævnt lag.
- Müslien bages ved 190° i 20 minutter, hvor der røres eller vendes rundt i müslien ca.hvert 5. minut
- Lad müslien køle helt af på en bageplade med bagepapir
- Mens müslien køler af hakkes chokoladen fint inden dette blandes sammen med den helt afkølede müsli. Hvis müslien ikke er helt afkølet vil chokoladen smelte og derefter klistrer det hele sammen.
- Müslien opbevares i en lufttæt beholder og kan holde sig i op til 2 uger, men den forsvinder altid hurtigere herhjemme :)
Tips og Tricks
- Under afkølingen vil müslien poppe, det er helt normalt. Det er lyde fra græskarkernerne.
- Vær forsigtig, når müslien vendes i airfryeren, så der ikke ryger stykker ned ved siden af bagepapiret.